KURSPROGRAM BONDASGÅRDEN SOUL AND FOODHÖSTEN 2020

I höst fortsätter vi med våra kvällskurser i örtlära och kommer även införa workshops där vi bland annat lär oss göra egna hudvårdsprodukter utan kemiska tillsatser.

25/8 En introduktion till örtlära

I denna introduktionskurs går vi igenom hur man bereder örter på olika sätt. Vi lär oss mer om örterna brännässla, vallört, daggkåpa, rödklöver och havrestrå, vad dessa örter har gemensamt och vad som är deras individuella egenskaper. Vi provsmakar respektive ört och du väljer själv vilka örter du vill ta med hem för hemmabruk. I kurspriset ingår örter till ett värde av ca 130 kr

OBS! Vid detta kurstillfälle går det även bra att vara med online.

sista anmälningsdag med boka-tidigt-rabatt är 19/8

2/9 Stress och utmattning

I den här kursen går vi igenom örter som är bra för att stötta kroppen vid stress och utmattning med fokus på binjurarnas funktion och viktiga roll för vårt välmående. De örter vi kommer att lära oss mer om är bl.a. lakritsrot, ashwaganda och ginseng. Vi lär oss vad örterna har för egenskaper och hur vi kan använda dem, samtidigt som vi provsmakar dem. Du väljer själv vilka örter du vill ta med hem för hemmabruk. I kurspriset ingår örter till ett värde av ca 130 kr.

OBS! Vid detta kurstillfälle går det även bra att vara med online.

sista anmälningsdag med boka-tidigt-rabatt är 26/8

22/9 Örter för matsmältning – del 1

I den här kursen går vi igenom örter som är bra för matsmältning med fokus på mage- och tarm. De örter vi kommer att lära oss mer om är bl.a. malört, älgört och kamomill. Vi lär oss vad örterna har gemensamt och vad som är deras individuella egenskaper samtidigt som vi provsmakar dem. Du väljer själv vilka örter du vill ta med hem för hemmabruk. I kurspriset ingår örter till ett värde av ca 130 kr.

OBS! Vid detta kurstillfälle går det även bra att vara med online.

sista anmälningsdag med boka-tidigt-rabatt är 13/9

14/10 Nedstämdhet och depression

I den här kursen går vi igenom örter som är bra för att stötta kroppen vid depression och nedstämdhet. Vi lär oss mer om möjliga orsaker och brister som leder till att vi kan känna oss nedstämda eller deprimerade. De örter vi kommer att lära oss mer om är bl.a. amerikansk frossört, rosenrot och ryskrot. Vi lär oss vad örterna har för egenskaper och hur vi kan använda dem, samtidigt som vi provsmakar dem. Du väljer själv vilka örter du vill ta med hem för hemmabruk. I kurspriset ingår örter till ett värde av ca 130 kr.

OBS! Vid detta kurstillfälle går det även bra att vara med online.

sista anmälningsdag med boka-tidigt-rabatt är 4/10

20/10 Örter för matsmältning – del 2

I den här kursen går vi igenom örter som är bra för matsmältning med fokus på bl.a. lever, galla och mjälte. De örter vi kommer att lära oss mer om är bl.a. maskros, rosmarin, och kronärtskocka. Vi lär oss vad örterna har gemensamt och vad som är deras individuella egenskaper samtidigt som vi provsmakar dem. Du väljer själv vilka örter du vill ta med hem för hemmabruk. I kurspriset ingår örter till ett värde av ca 130 kr.

OBS! Vid detta kurstillfälle går det även bra att vara med online.

sista anmälningsdag med boka-tidigt-rabatt är 11/10

4/11 Eteriska oljor och workshop – lär dig göra din egen deodorant

I den här kursen lär vi oss lite mer om det lymfatiska systemets uppgift i kroppen och varför det är viktigt att stötta sin lymfa. Vi går igenom vegetabiliska oljor som är bra som s.k. bäraroljor och eteriska oljor som är extra bra för just lymfan. De eteriska oljor vi kommer att lära oss mer om är bl.a. lagerblad och grapefrukt. Vi kombinerar de teoretiska kunskaperna med en workshop där vi lär oss blanda vår egen deodorant med de eteriska oljor vi har gått igenom. I kurspriset ingår att göra sin egen produkt som har ett värde av ca 130 kr.

sista anmälningsdag med boka-tidigt-rabatt är 25/10

24/11 Lättillgängliga örter

I den här kursen går vi igenom örter som oftast finns i vår närhet och som är bra för att boosta humör och hälsa. Några av de örter vi kommer att lära oss mer om är hallonblad, björk, citronmeliss och pepparmynta. Vi lär oss vad örterna har gemensamt och vad som är deras individuella egenskaper samtidigt som vi provsmakar dem. Du väljer själv vilka örter du vill ta med hem för hemmabruk. I kurspriset ingår att göra sin egen produkt för hemmabruk, till ett värde av ca 130 kr.

OBS! Vid detta kurstillfälle går det även bra att vara med online.

sista anmälningsdag med boka-tidigt-rabatt är 15/11

9/12 Eteriska oljor och workshop – lär dig göra din egen bivaxsalva

I den här kursen lär vi oss lite mer om hur vi kan ta hand om våra händer och fötter på bästa sätt. Vi går igenom vegetabiliska oljor som är bra som s.k. bäraroljor, bivax och eteriska oljor som är extra bra för just händer och fötter. De eteriska oljor vi kommer att lära oss mer om är bl.a. rosmarin och vintergröna. Vi kombinerar de teoretiska kunskaperna med en workshop där vi lär oss blanda vår egen hand- och/eller fotsalva med de eteriska oljor vi har gått igenom. I kurspriset ingår att göra sin egen produkt för hemmabruk, till ett värde av ca 130 kr.

sista anmälningsdag med boka-tidigt-rabatt är 29/11

Allmän information för alla kurser

Kostnaden för respektive kurskväll är 495 kr/person. I priset ingår kursmaterial, örtprovning och örter/produkter för hemmabruk till ett värde av ca 130 kr.

Du gör din anmälan genom att maila till info@soulandfood.se och betala in anmälningsavgiften på 150 kr med Swish (OBS! ej återbetalningsbar) till 1232678837. Max antal deltagare är 12 personer för respektive kurskväll.

Har du frågor är du välkommen att maila till info@soulandfood.se eller ringa 0733-467606